Print

Musiikin taiteen perusopetus laaja oppimäärä

HAKU 9.4. - 3.5.2018

Lisätietoja:
Elina Nora
p. 050 398 5863 tai
elina.nora (at) wellamo-opisto.fi
 

Toiminta ja tavoitteet

Tarjoamme taiteen perusopetusta musiikin perus- ja opistoasteella. Opetuspaikkakunta on Nastola.

Perusasteella musiikin perusopetus tukee oppilaan tavoitteellista musiikin harrastusta ja kokonaisvaltaista kehitystä. Opetuksen tavoitteena on musiikillisten valmiuksien monipuolinen kehittäminen. Opiskeluaikana oppilas suorittaa peruskurssitutkintoja sekä solistisissa että yleisissä aineissa ja osallistuu yhteismusisointiin.

Opistoasteella oppilas
* laajentaa ja syventää jo omaksuttuja taitoja ja musiikillista yleissivistystä
* saa musiikin perusasteen oppimäärään pohjautuvaa jatko-opetusta
* suorittaa D-kurssitutkinnon solistisessa aineessa sekä
* suorittaa musiikin yleisten aineiden tutkintoja

Opetus

Oppilaalla on pääaine (soitin), jossa hän saa henkilökohtaista opetusta 45 minuuttia viikossa. Sen lisäksi hän osallistuu musiikin perusteiden kuten esimerkiksi teorian, säveltapailun, yleisen musiikkitiedon sekä kamarimusiikkiopetukseen.

Opetusohjelmassa ovat seuraavat soittimet: viulu, sello, piano, huilu, kitara, harmonikka ja kantele.

Oppilaat voivat soittaa erilaisissa yhteissoittokokoonpanoissa. Nastolassa toimivat suomalaista kansanmusiikkia soittavat Nastolan Pikkupelimannit ja lukuisat pienemmät kokoonpanot. Tarjoamme klassiseen musiikin lisäksi mahdollisuuden opiskella myös suomalaista kansanmusiikkia.

Valintakokeet

Oppilaspaikkojen määrä on rajoitettu. Valintakoe sisältää musikaalisuustestin ja lyhyen haastattelun, jonka arvostelee opettajalautakunta. Koe koostuu erilaisista jäljittelytehtävistä ja vapaa-valintaisesta laulusta sekä haluttaessa voi antaa myös soittonäytteen.

Opetussuunnitelma

Mesenat ry