Hyppää sisältöön

Arviointi syksyllä 2021

Wellamo-opistossa toteutettiin marraskuussa 2021 arviointikysely opiston Taiteen perusopetukseen sekä musiikin ja laulun yksilöopetukseen osallistuville opiskelijoille. Kysely toteutettiin ajalla 8.11.-22.11.2021.

Arviointiin kutsuttiin vastaamaan yhteensä 1016 opiskelijaa. Vastauksia saimme 490. Vastausprosentti oli 48,2%. Tavoitimme lähes joka toisen osallistujan. Kyselyyn vastasi 225 alle 13 –vuotiasta oppilasta ja 257 yli kolmetoistavuotiasta. Tulokset esitetään erikseen näiden kahden ikäryhmän osalta.

Kuva 1. Kyselyyn vastanneet ainealueittain syksyllä 2021.

Oppiminen ja opetus

Arviointikyselyyn vastanneet yli 13 -vuotiaat antoivat Wellamo-opistolle kokonaisuudessa arvosanan 4,4 (asteikolla 1-5). Kauttaaltaan osallistuneet olivat erittäin tyytyväisiä opiston opetukseen ja palveluihin. Kehittämiskohteita ei ole selkeästi näkyvissä. Vapaissa palautteissa tuli kuitenkin myös hyviä kehittämisehdotuksia, jotka tiimit voivat ottaa huomioon jatkossa.

Alle 13 – vuotiaat vastaajat antoivat yleisarvosanaksi Wellamo-opistolle 4,5 (asteikolla 1-5). Omaa harrastustaan kavereille suosittelisi 64,7% vastanneista. Tulos on erinomainen.

Wellamo-opisto on mahtava paikka opiskella!

Vapaassa sanallisessa palautteessa opisto sai kiitosta niin lähiopetuksesta kuin verkkokursseista. Yleisesti opetuksen tasoon ollaan tyytyväisiä ja opiskeluilmapiiri on turvallinen ja innostava. Monen toiveena on, että toiminta jatkuu entisellään. Kritiikkiä tuli jonkin verran opetustuntien lyhyydestä musiikinopetuksessa ja tiloihin liittyen. Pientä napinaa saamme aina myös kurssimaksuista. Tässä poimintoja palautteesta:

”Mukava poistua hyväntuulisena tunnin jälkeen.”
”Olen oikein tyytyväinen opetukseen ja mahdollisuuteen opiskella etänä.”
”Täältä saa kavereita.”
”Täällä on kiva käydä ja mulla on kiva opettaja.”
”Olen tykännyt olla täällä, sanoin että käyn täällä vielä mummona!”
”Tosi hyvää opetusta.”
”Kiitos hyvästä opetuksesta❤”
”Haluaisin, että ihan jokaisessa Taika taidekoulun luokissa saisi ottaa evääksi herkkuja!”
”Säilyttäkää ote hyvänä, teitä tarvitaan.”
”Opettajat ovat kannustavia ja innostavia. Odotan aina päiviä, kun pääsee laulamaan. Ne ovat viikon kohokohtia😃”
”Jatkakaa samaan malliin. Ihan mahtavaa olla täällä!!!!”

Linkki arvioinnin tuloksiin

Arviointiraportti TPO ja VST yksilöopetus syksy 2021