Hyppää sisältöön

Käsityö

Wellamo-opisto tarjoaa monipuolisesti käsityön kursseja, joilla opit erilaisia käsityötaitoja, luovaa ilmaisua sekä vietät aikaa muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Kursseilla tutustut ajankohtaisiin tekniikoihin sekä perinteisiin käsityötapoihin. Opit hyödyntämään nykyaikaisia työvälineitä, -tapoja ja materiaaleja sekä soveltamaan taitojasi monipuolisesti eri tarkoituksiin. Pääasiassa opetus tapahtuu lähiopetuksena, mutta tarjolla on myös monimuoto- ja verkko-opetuksena toteutettuja kursseja. 

Koko lukuvuoden kestävillä kursseilla pääset harrastamaan pitkäkestoisesti. Kurssi kokoontuu kerran viikossa ja opetus alkaa syyskuussa ja jatkuu huhtikuulle asti. 

Lyhyt- ja viikonloppukursseilla pääset harrastamaan ja tutustumaan uusiin käsityötekniikoihin intensiivisesti ja lyhytkestoisesti muutaman kokoontumiskerran aikana. 

Lapsi-aikuinen-kurssit on suunnattu yhdessä lapsen kanssa harrastaville. 

Osaispa-kurssit on tarkoitettu aloittelijoille ja uuden käsityötaidon oppimiseen matalalla kynnyksellä. 

 Käsityön kurssit on jaettu aineotsikoiden alle: 

  • Entisöinti ja verhoilu 
  • Huovutus 
  • Kirjonta ja tilkkutyöt 
  • Kudonta 
  • Kuviointi ja värjäys  
  • Lankatekniikat 
  • Muut materiaalit ja työtavat 
  • Ompelu ja vaatetus 
  • Puu- ja metallityöt 

Opetustiloissa on keskeiset opetuksessa tarvittavat koneet ja laitteet. Materiaalit ja työvälineet eivät sisälly kurssimaksuihin, vaan opiskelijat hankkivat ne itse tai ne tilataan yhteistilauksena. Kurssilla tarvittavista materiaaleista ja välineistä on mainittu kurssikuvauksessa tai niistä kerrotaan ensimmäisellä opetuskerralla, jolloin läsnäolo on tärkeää. Osalle kursseista lähetetään ennakkoon kurssitiedote, mistä on kerrottu erikseen kurssikuvauksessa. 

Oppimisen iloa, elämyksiä ja hyvinvointia   

Tutustu opiston kurssitöistä koottuun lukuvuoden 2021–2022 verkkonäyttelyyn: Käsityön näyttely (peda.net). 

Käsityön opinnoissaan edistyneet opiskelijat voivat osoittaa omaa osaamista hakemalla sähköistä Taitajamerkkiä (Open Badge). Lisätietoja Open Badge -osaamismerkeistä. 

Järjestämme muutamissa kunnissa valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaisesti etenevää, lapsille ja nuorille suunnattua käsityön taiteen perusopetusta. 


Tervetuloa oppimaan ja harrastamaan!