Hyppää sisältöön

Opintopistekurssit – osaaminen näkyviin

Kansalaisopiston kursseilla jokaisella on mahdollisuus oman osaamisen kehittämiseen. Wellamo-opistossa sinulla on halutessasi mahdollisuus saada joistakin kursseista arviointi, suoritusmerkintä ja opintopisteitä. Suoritusmerkinnän avulla voit osoittaa osaamisesi esimerkiksi työelämässä tai muissa opinnoissa. Kursseille voi osallistua myös ilman opintopisteiden suorittamista.

Tunnistat opintopistekurssit oranssista noppamerkistä.

.

Wellamo-opiston opintopistekurssit lukuvuonna 2024-2025

Ota kansalaisopistojen kursseilla saavutettu osaaminen talteen!

Ohita upotus
 • Opintopistekurssit on kuvattu osaamisperusteisesti. Opintopistekurssien laajuus määritellään opintopisteinä.

  1 opintopiste tarkoittaa opiskelijan työmääränä 27 tuntia.

  Kurssit kuvataan ja arvioidaan osaamisperusteisesti. Jokaiselle kurssille on määritelty arviointikriteerit, joiden mukaan arviointi tehdään. Kurssista opiskelija voi saada merkinnän hyväksytty/hylätty. Suoritusmerkinnällä opiskelija voi osoittaa osaamisensa esimerkiksi työpaikalla tai toisessa oppilaitoksessa. Kurssisuoritukset ja arviointi viedään Opetushallituksen ylläpitämään Koski-tietokantaan, jos opiskelija antaa suostumuksensa koulutuksen tietojen tallentamiseen. Opiskelija voi siis halutessaan suorittaa kurssin myös ilman suoritusmerkintää ja arviointia. 

 • Jos opiskelija haluaa saada arvioidun kurssisuorituksen Koski-järjestelmään, hänen täytyy todistaa henkilöllisyytensä virallisella asiakirjalla (passi tai henkilökortti) ja allekirjoittaa suostumuslomake opiston toimistossa ennen kurssin alkamista. Koulutuksen päättyessä hyväksytty -merkintä siirretään Opetushallituksen ylläpitämään Koski-tietovarantoon. Mikäli arvioija päättää hylätä opiskelijan suorituksen, suoritusta ei tallenneta Koski-tietovarantoon.

 • Koski-tietovarantoon siirrettävä tietosisältö on yleispiirteiltään seuraavaa: 

  1. Koulutuksen nimi ja laajuus opintopisteinä 
  2. Koulutuksen päättymispäivä
  3. Osaamisen arviointi 

  Oppilaitoksen ylläpitäjä on kurssille ilmoittautumisen yhteydessä tallentanut opiskelijasta perustiedot, kuten sukunimi- ja etunimet sekä henkilötunnuksen tai oppijanumeron (mikäli henkilötunnusta ei ole). Oppijanumero muodostetaan myös heille, joilla henkilötunnus on, sillä oppijanumerorekisteri edellyttää seuraavien tietojen tallentamista: 

  1. nimi 
  2. oppijanumero 
  3. henkilötunnus (tai pelkkä oppijanumero, mikäli henkilötunnusta ei ole) 
  4. kansalaisuus 
  5. sukupuoli 
  6. äidinkieli 
  7. tarpeelliset yhteystiedot 

  Lähtökohtaisesti tallennetut tiedot säilytetään pysyvästi, jolloin oppilas voi hallita koulutustietojaan Oma Opintopolku -palvelussa, mutta halutessaan opiskelija voi peruuttaa suostumuksensa tietojensa säilytykseen samassa Oma Opintopolku -palvelussa. 

  Lisätiedot: Wellamo-opiston apulaisrehtori