Hyppää sisältöön

Vastuullisuus Wellamo-opistossa

Voit itse vaikuttaa omilla valinnoillasi

Vastuullisuus Wellamo-opistossa

Olemme kehittäneet toimintaamme ja luoneet vastuullisuuslupauksen. Toteutamme monimuotoisia kohtaamisia ja kannustamme kestävän tulevaisuuden valintoihin.
Toiminnassamme korostuu elinikäinen oppiminen, yhteisöllisyys ja saavutettavuus.

Sosiaalisessa kriteerissä korostuu erityiset kohderyhmät ja teemojen toteuttaminen esimerkiksi Tukiviittomat mukana lapsen elämässä lyhytkurssi.

Ekologinen kriteeri sisältää täysin verkossa toteutettavan opetuksen, kestävän kehityksen mukaisen toimintatavan kurssilla erittäin läpäisevästi ja kiertotalouden hyödyntämisen materiaalien käytössä esimerkiksi Retkeilyn perusteet verkossa ja Vietä yö ulkona.

Vastuullisuus-merkin suunnitteli Jenny Koivula.

Wellamo-opisto on saanut kaupungin kehittämispalkinnon 26.11.2021

Teimme Lahden kaupungin strategiasta Wellamo-opistolle oman tulkinnan vuonna 2018. Keskeiseksi kehittämiskohteeksi linjattiin toiminnan palvelumuotoilu kestävän tulevaisuuden teemalla.

Erillisrahoitusta teeman työstämiseen saimme Opetushallituksen laatu- ja kehittämisavustuksen kautta. Olemme vuosien aikana kehittäneet isoja ja pieniä toimintatapoja joita teemme yhdessä henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa. Kuluvan vuoden elokuussa lanseerasimme esimerkiksi vastuullisuuskriteeristön opetuspalveluihimme.

Palkintosumma käytetään työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Katso palkintohakuvideosta miten ympäristöteot näkyvät meidän arjessamme.  Ps. Ja kyllä  – taikinakone on kovassa käytössä!

Ohita upotus