Hyppää sisältöön

Musiikki

Wellamo-opiston musiikinopetuksen tavoitteena on edistää musiikin elinikäistä harrastamista. Monipuolisilla kursseilla luodaan perusedellytyksiä soittamiselle ja laulamiselle, vahvistetaan musikaalisuutta ja tuetaan esiintymistaitojen kehittymistä.

Musiikkia voi opiskella joko yksin tai ryhmässä. Opetustarjonta on suunnattu kaikenikäisille aloittelijoista edistyneempiin harrastajiin. Opetusohjelman kurssit edustavat kaikkia musiikkityylejä ja säännöllistä opetusta annetaan laulussa sekä seuraavissa instrumenteissa: piano, viulu, sello, huilu, kitara, ukulele, basso, rummut, harmonikka. Lisäksi erikoiskursseja järjestetään muistakin soittimista.

Yksilöopetusta annetaan kaikissa kunnissa. Yksilöopetusta voi opiskella kurssista riippuen joko 30min tai 45min joka toinen viikko tai 22,5min joka viikko.

Intensiivikursseilla voit opiskella laulua, piano ja kitaransoittoa. Tuntien kestot vaihtelevat kurssikohtaisesti.

Yksilöopetus ryhmässä tarkoittaa kolmen opiskelijan ryhmissä järjestettyä opetusta. Opetuskerran pituus on 45 minuuttia viikossa.

Pienryhmäopetuksessa ryhmän koko on 3-7 opiskelijaa. Opetuskerran pituus on pääsääntöisesti 45 minuuttia viikossa.

Ryhmäopetusta (vähintään 8 opiskelijaa) edustavat Wellamo-opiston erilaiset kuorot, orkesterit ja yhtyeet sekä eri soittimien ryhmäopetus. Lisäksi opetetaan musiikin hahmotusaineita, musiikin teknologiaa ja musiikin historiaa.

Wellamo-opisto järjestää myös valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaisesti etenevää, lapsille ja nuorille suunnattua musiikin taiteen perusopetusta. Taiteen perusopetus koostuu laajan ja yleisen oppimäärän mukaisesta musiikin perusopetuksesta. Aikuisten taiteen perusopetus (ATPO) on suunnattu erityisesti laulajille.

Musiikin etäopetusta annetaan Wellamo-opistossa lähiopetusta täydentäen sekä erillisiä verkkokursseja järjestäen.

Wellamo-opistossa on opiskelijoiden haettavana Open Badge eli Taitaja-merkkejä laulussa ja soitossa.

Musiikin vastuuopettajilta voit kysyä lisätietoja kursseista.