Print

KUVATAIDE

Taideryhmissä ammattitaitoisen opettajan ja opiskelijan välinen vuorovaikutus motivoi omaa työskentelyä. Kurssit ovat tavoitteellisia, vuodesta toiseen eteneviä tai teemallisia lyhytkursseja. Kuvataideopetuksen tarkoituksena on virittää ja syventää kuvataiteen harrastamista, antaa opiskelijoille tarpeelliset perustiedot ja taidot taiteen tuottamiseen sekä kokea omaa henkistä kasvua taideaineiden avulla.

Opetusryhmät voivat tuoda esille teoksiaan ja osaamistaan lukuvuoden aikana; omat näyttelyt, työpajat, avoimet ovet yms. Omatoimisesti voi varata kuntien näyttelytiloja tai Lahden aikuiskoulutuskeskuksen vitriinejä. Lukuvuoden aikana nämä omat näyttelyt rakennetaan opetustuntien puitteissa. Kevätnäyttelyitä järjestetään harkinnanvaraisesti.

Opiskeltavia tekniikoita ovat piirustus, maalaus, taidegrafiikka, keramiikka, valokuvaus ja mediataide sekä kokeellinen kuvataide eri ilmaisumuotoineen.

Posliininmaalauksen, lasi- ja tiffany-töiden sekä mosaiikin kurssit löytyvät uudesta osastosta "Kuvataiteen ja käsityön muu opetus", kuten myös erilaiset kuvataiteen kerhot ja –pajat, taideterapia sekä värisommittelu. Kursseja on kaikenikäisille.

Huomioimme kurssien sisällöissä aiemman kokemuksen ja osaamisen. Voit aloittaa peruskurssilla ja edetä asteittain jatkokurssien kautta itsenäiseen ateljeetyöskentelyyn tai hakeutua aikuisten taiteen perusopetuksen opiskelijaksi.

Monet kursseistamme ovat pitkäjänteisiä, kokovuoden kestäviä yleiskursseja jotka ovat lukukauden mittaisia tai suunniteltu jatkumaan useammalle vuodelle. Lyhytkurssit ovat nopeatempoisia opintoja joissa perehdytään jonkin tietyn aihepiirin tai tekniikan opiskeluun.

Kuvataiteen opiskelusta
Kursseilla tarvittavat materiaalit jokainen hankkii itse, ellei kurssin sisällössä ole mainittu niiden kuuluvan hintaan. Mikäli kurssin sisältötekstissä on mainittu kurssitiedote, se löytyy opiston internetsivuilta kyseisen kurssin kohdalta "lisätietoja" tai pyydettäessä toimistosta.

Piirustus, maalaus ja taidegrafiikka
Yhteiskäytössä on jonkin verran maalaustelineitä ja piirustusalustoja, sekä taidegrafiikkaan vedostustyökalut ja laitteet

Keramiikka ja kuvanveisto
Yhteiskäytössä on työvälineitä, kuten dreijat, keramiikan polttouunit, muotoiluvälineet ja -alustat, keramiikan ja posliininmaalauksen polttomaksu opiston uuneissa on koko vuoden kursseissa on 32 euroa.

Valokuvauksen opetuksessa käytetään useimmiten opiskelijoiden omia kameroita, kuvien muokkaukseen on Lahdessa käytettävissä kuvankäsittelyohjelmia.

Järjestämme valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaisesti kuvataiteen taiteen perusopetusta.
Lasten ja nuorten kuvataiteen taiteen perusopetus
Aikuisten kuvataiteen taiteen perusopetus 

Järjestämme myös kuvataiteen taiteen laajaa perusopetusta.
Taide- ja muotoilukoulu TAIKA 

Wellamo-opistossa on opiskelijoiden haettavana Taitaja-merkkejä (Open Badge) lasitöissä ja keramiikassa.

KUVATAITEEN VASTUUOPETTAJAT
s-posti: etunimi.sukunimi@wellamo-opisto.fi

Lahti:
Eeva-Liisa Kauppila 044 416 4105 (piirustus, maalaus)
Eeva Kirilin–Helenius 044 716 1332 (posliininmaalaus, lasityöt, valokuvaus)
Leila Kaltiainen 050 398 5853 (keramiikka)

Hollola, Kärkölä:
Eeva-Liisa Kauppila

Asikkala, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki:
Leila Kaltiainen

Yleinen taiteen perusopetus/lapset ja nuoret, kaikki kunnat
Eeva-Liisa Kauppila

Taide- ja muotoilukoulu Taika
Eeva Kirilin–Helenius

Aikuisten taiteen perusopetus
Leila Kaltiainen

Kuvataiteen ja muotoilun runkosuunnitelmat:

1. Yleistä kuvataiteen runkosuunnitelmista
2. Piirustus ja maalaus
3. Grafiikka
4. Lasi- ja tiffanytekniikat
5. Posliininmaalaus
6. Keramiikka
7. Valokuvaus
8. Kuvanveisto