Print

KUVATAIDE JA MUOTOILU

Kuvataiteen ryhmissä vuorovaikutus ammattitaitoisen opettajan kanssa motivoi opiskelijan työskentelyä. Kurssit ovat tavoitteellisia, vuodesta toiseen eteneviä tai teemallisia lyhytkursseja. Opetuksen tarkoituksena on tukea ja syventää kuvataiteen harrastamista, antaa opiskelijoille tarpeelliset perustiedot ja taidot taiteen tuottamiseen sekä luoda perustaa elinikäiselle kuvataiteen harrastamiselle.

Opiskeltavia tekniikoita ovat piirustus, maalaus, taidegrafiikka, keramiikka, kuvanveisto, posliininmaalaus, lasi- ja tiffanytyöt, mosaiikki, valokuvaus ja mediataide, kokeellinen kuvataide eri ilmaisumuotoineen sekä erilaiset kuvataiteen kerhot ja –pajat. Kursseja on kaikenikäisille.

Huomioimme kurssien sisällöissä aiemman kokemuksen ja osaamisen. Voit aloittaa peruskurssilla ja edetä asteittain jatkokurssien kautta ateljeetyöskentelyyn.

Monet kursseistamme ovat pitkäjänteisiä, koko lukuvuoden mittaisia yleiskursseja tai suunniteltu jatkumaan useammalle vuodelle. Lyhytkurssit ovat nopeatempoisia opintoja, joissa perehdytään jonkin tietyn aihepiirin tai tekniikan opiskeluun.

Ryhmät voivat tuoda esille teoksiaan ja osaamistaan lukuvuoden aikana (omat näyttelyt, työpajat, avoimet ovet yms). Omatoimisesti voi varata kuntien näyttelytiloja tai Lahden Aikuiskoulutuskeskuksen vitriinejä ja 2.kerroksen käytäväseiniä. Lukuvuoden aikana nämä omat näyttelyt rakennetaan opetustuntien puitteissa. Kevätnäyttelyitä järjestetään harkinnanvaraisesti.

Kuvataiteen opiskelusta
Kursseilla tarvittavat materiaalit opiskelija hankkii itse ellei kurssin sisällössä ole mainittu niiden kuuluvan kurssihintaan. Mikäli kurssin sisältötekstissä on mainittu kurssitiedote, se löytyy opiston verkkosivuilta kurssin kohdalta ”lisätietoja” tai pyydettäessä toimistosta.

Piirustus, maalaus ja taidegrafiikka
Yhteiskäytössä on jonkin verran maalaustelineitä ja piirustusalustoja sekä taidegrafiikkaan vedostustyökalut ja laitteet.

Keramiikka ja posliininmaalaus
Yhteiskäytössä on työvälineitä (dreijat, keramiikan polttouunit, muotoiluvälineet ja –alustat. Keramiikan ja posliininmaalauksen polttomaksu opiston uuneissa on koko lukuvuoden kursseissa 32euroa.

Valokuvaus ja mediataide
on siirretty media, tieto- ja viestintätekniikan alle
Valokuvauksen opetuksessa käytetään pääsääntöisesti opiskelijoiden omia kameroita. Kuvien muokkaukseen on Lahdessa käytettävissä kuvankäsittelyohjelmia.

Järjestämme valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaisesti kuvataiteen taiteen perusopetusta.
Lasten ja nuorten kuvataiteen taiteen perusopetus
Aikuisten kuvataiteen taiteen perusopetus 

Järjestämme myös kuvataiteen taiteen laajaa perusopetusta.
Taide- ja muotoilukoulu TAIKA 

Wellamo-opistossa on opiskelijoiden haettavana Taitaja-merkkejä (Open Badge) lasitöissä ja keramiikassa.

KUVATAITEEN VASTUUOPETTAJAT
s-posti: etunimi.sukunimi@wellamo-opisto.fi

Lahti:
Eeva-Liisa Kauppila 044 416 4105 (piirustus, maalaus ja taidegrafiikka)
Eeva Kirilin–Helenius 044 716 1332 (posliininmaalaus, lasityöt, valokuvaus ja mediataide)
Leila Kaltiainen 050 398 5853 (keramiikka)

Hollola, Kärkölä:
Eeva-Liisa Kauppila

Asikkala, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki:
Leila Kaltiainen

Yleinen taiteen perusopetus/lapset ja nuoret, kaikki kunnat
Eeva-Liisa Kauppila

Taide- ja muotoilukoulu Taika
Eeva Kirilin–Helenius

Aikuisten taiteen perusopetus
Leila Kaltiainen

Kuvataiteen ja muotoilun runkosuunnitelmat:

1. Yleistä kuvataiteen runkosuunnitelmista
2. Piirustus ja maalaus
3. Grafiikka
4. Lasi- ja tiffanytekniikat
5. Posliininmaalaus
6. Keramiikka
7. Valokuvaus
8. Kuvanveisto