Print

MUSIIKKI

Musiikkia voi Wellamo-opistossa opiskella yksin, pienryhmässä tai suuremmassa ryhmässä.Musiikin opetustarjonta Wellamo-opistossa on suunnattu kaikenikäisille aloittelijoista edistyneempiin harrastajiin. Opetusohjelman tarjonta edustaa kaikkia musiikkityylejä: klassinen, pop ja rock, jazz, etno sekä viihde- ja tanssimusiikki.

Yksilöopetusta annetaan seuraavissa instrumenteissa: Laulu, piano, huilu, kitara, basso, rummut, harmonikka. Yksilöopetuksessa saatu opiskelupaikka säilyy aikuisilla kolme lukuvuotta ja alle 16-vuotiailla viisi vuotta. Oppitunnin pituus on 22,5 minuuttia viikossa. Mikäli opiskelija on ilmoittamatta poissa kolme (3) peräkkäistä kertaa yksilöopetuksen soitto/laulutunneilta, voidaan oppilaspaikka antaa eteenpäin jonossa oleville. Mikäli olet estynyt pääsemään tunnillesi, ilmoita siitä aina omalle opettajalle joko sähköpostilla tai viestitse.

Pienryhmäopetus tarkoittaa kolmen opiskelijan ryhmissä järjestettyä opetusta, jota annetaan seuraavissa instrumenteissa: laulu, huilu, viulu, pianon vapaa säestys, harmonikka. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia viikossa.

Ryhmäopetusta edustavat Wellamo-opiston erilaiset kuorot, orkesterit, yhtyeet ja musiikkiteatteri sekä eri soittimien ryhmäopetus. Lisäksi opetetaan musiikin perusteita, musiikin teknologiaa ja musiikin historiaa.

Opiston opetuksen tavoitteena on edistää musiikin elinikäistä harrastamista. Monipuolisilla kursseilla luodaan perusedellytyksiä soittamiselle ja laulamiselle, vahvistetaan musikaalisuutta ja tuetaan esiintymistaitojen kehittymistä.

Järjestämme valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaisesti etenevää, lapsille ja nuorille suunnattua musiikin taiteen perusopetusta. Taiteen perusopetus koostuu laajan ja yleisen oppimäärän mukaisesta musiikin perusopetuksesta. Aikuisten taiteen perusopetus (ATPO) on suunnattu erityisesti laulajille.

Wellamo-opistossa on opiskelijoiden haettavana Taitaja-merkkejä (Open Badge) laulussa ja soitossa (kitara, piano, huilu, harmonikka, rummut, basso ja viulu).

Musiikin vastuuopettajat
s-posti: etunimi.sukunimi@wellamo-opisto.fi

Hannu Marjamäki
, puh. 050 3985858
Lahti, Asikkala, Padasjoki, Aikuisten taiteen perusopetus, Kuorot ja orkesterit, Musiikin perusteet

Lea Orpana, puh. 050 3985851
Orimattila, Myrskylä, Laulunopetus (kaikissa kunnissa)

Elina Nora, puh. 050 3985863
Lahden Nastola, Lahden Nastolan Taiteen perusopetuksen laaja oppimäärä

Heidi Palkio, puh. 050 3985864
Hollola, Hollolan Hämeenkoski, Kärkölä, Lasten ja Nuorten Taiteen perusopetus (kaikissa kunnissa)

 

Wellamo-opiston musiikinopetuksesta kertovia esityksiä

Sisältää tekstiä, kuvia, videoita ja äänitiedostoja
Aloita painamalla Start Prezi -symbolia. Liiku nuolinäppäimillä eteen- tai taaksepäin nähdäksesi esityksen. Klikkaamalla Prezi-symbolia esitys avautuu kokoruututilaan.

 

    

Orkesterit ja yhtyeet

  Kuorot
 

Laulun ryhmäopetus

  Musiikkileikkikouluopetus
 
Musiikinopetuksen rakenne   Yksilö- ja pienryhmäopetus